„Neleisime, kad dėl šio karo žiaurumo ateinančiais žiemos mėnesiais žūtų daugybė pagyvenusių žmonių, vaikų, jaunuolių ir šeimų“, – prieš G-7 užsienio reikalų ministrų susitikimą vakariniame Miunsteryje sakė A. Baerbock.

Tikimasi, kad per dvi dienas Vokietijoje vyksiančiame susitikime turtingųjų valstybių klubas patvirtins savo paramą su Rusijos invazija kovojančiai Ukrainai.

Rusija pasirinko naują kariavimo būdą ir bando priversti žmones badauti, mirti iš troškulio ir mirtinai sušalti“, – sakė A. Baerbock.

„Būtent tam mes, G-7 partneriai, stengsimės užkirsti kelią visomis išgalėmis, kaip ir kitiems klastingiems Rusijos karo metodams“, – kalbėjo ji.

Vokietijos diplomatijos vadovė nurodė, kad tokie daiktai kaip generatoriai, šildytuvai, konteineriniai būstai, palapinės, lovos ir antklodės bus įtraukti į „žiemos pagalbos paketą“ Ukrainai.

Diplomatiniai šaltiniai teigė, kad G-7 ministrai daugiausia dėmesio skirs „būdams, kuriais galime paremti Ukrainą“, įskaitant finansinę ir karinę pagalbą.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba ketvirtadienį vaizdo ryšiu turi kreiptis į susitikimo dalyvius, sakė kitas diplomatinis šaltinis.

Susitikimas rengiamas Vokietijai rengiantis perduoti pirmininkavimą G-7 Japonijai ir po politinių sukrėtimų keliose šalyse narėse, įskaitant Italiją ir Britaniją.

Vienas aukšto rango JAV valstybės departamento pareigūnas anksčiau žurnalistams sakė, kad šis susitikimas yra „gyvybiškai svarbus koordinavimo mechanizmas“, rengiamas „svarbiu metu“, kai pasaulis susiduria su daugybe krizių – nuo Ukrainos iki Šiaurės Korėjos.