52 metų Ch.Wulffas laiške "Bild" vyriausiajam redaktoriui, kurį paskelbė prezidentūros sekretoriatas, sako, kad toji jo žinutė, palikta "itin emocingoje situacijoje", buvo skirta tik jam "ir niekam kitam".

Prezidentas pažymėjo, kad vėliau atsiprašė už tą žinutę, paliktą per įtemptą oficialų užsienio vizitą ir susijusią su "Bild" planuotu straipsniu apie jo paskolą būstui mažomis palūkanomis. Redaktorius atsiprašymą priėmė, nurodė Ch.Wulffas.

"Tuo šis reikalas tarp mūsų buvo išspręstas. Mano nuomone, toks jis ir turėtų likti", - pridūrė jis.

Po tris savaites trukusio intensyvaus spaudimo ir raginimų atsistatydinti dėl draugo žmonos suteiktos paskolos, taip pat - dėl bandymų užgniaužti šią istoriją, Ch.Wulffas vėlai trečiadienį per nacionalinę televiziją pripažino savo kaltę.

Per 20 minučių trukusį interviu jis pripažino, kad padarė "rimtą klaidą", kai įtūžęs paskambino "Bild" vyriausiajam redaktoriui Kai Diekmannui, bet sakė, kad norėjo tik vienai dienai užlaikyti to straipsnio publikavimą.

Tačiau prieštaringų vertinimų tai nenutildė.

Ketvirtadienį, dar iki prezidento minėto laiško pasirodymo, "Bild" paskelbė prezidentūrai nusiųstą faksogramą, kurioje reiškiama nuostaba dėl to, kad Ch.Wulffas tą savo skambutį pateikė kaip bandymą atidėti, o ne blokuoti straipsnio publikavimą.

Laikraštis sako prašantis prezidento sutikimo paviešinti minimą balso pranešimą - atsižvelgiant į skaidrumą, apie kurį kalbėjęs pats prezidentas.

Ch.Wulffas minėtame interviu sakė, jog pasijuto kaip "auka", kai išgirdo apie greit pasirodysiantį "Bild" straipsnį, ir pažadėjo likti savo poste, kurį 2010-aisiais gavo su stipria tuometine kanclerės Angelos Merkel parama.

Iki šiol kanclerė skelbė trumpus pareiškimus, kuriais reiškė savo pasitikėjimą Ch.Wulffu ir kuriuose neužsiminė apie jam metamus kaltinimus.

Krikščionių demokratų, kuriems priklauso A.Merkel ir Ch.Wulffas, parlamentinės frakcijos lyderis Volkeris Kauderis pabrėžė, kad prezidentas atsiprašė.

"Tai reiktų priimti", - sakė jis dienraščiui "Frankfurter Allgemeine Zeitung", kuris jo interviu skelbia penktadienį.

Pirmasis skandalas Ch.Wulffą įtraukė praėjusį mėnesį - tada "Bild" pranešė, jog opozicijos deputatams jo klausiant, ar jis turėjo kokių nors verslo reikalų su minėtu draugu magnatu ar jo kompanijomis, jis nutylėjo, kad 2008 metais būdamas Žemutinės Saksonijos premjeras gavo tą paskolą būstui.

Ch.Wulffo bandymas per televiziją užbaigti šį reikalą neįtikino redaktorių, kurie ketvirtadienį išreiškė nuomonę, kad jis kol kas tikriausiai išsilaikys savo reprezentaciniame poste, bet jau labai jam pakenkė.

"Bild" teigė, kad jis "praleido dar vieną, galbūt, paskutinę, galimybę tęsti savo kadenciją oriai".

"Tačiau (prezidento) tarnybai reikės ne vienų metų, kol ji atsigaus. Ir šis reikalas dar nebaigtas", - pareiškė "Bild".

Dienraštis "Sueddeutsche Zeitung" klausė, kaip būtų galima atkurti prezidento posto orumą, ir rašė: "Wulffas, atrodo, kliaujasi tuo, kad pats gali tai padaryti. Šį jo tikėjimą nedaug kas remia".

Tuo tarpu "Der Spiegel" savo interneto svetainėje rašė, jog visiems gerai žinoma, kad nė vienas politinis lyderis nenori naujų prezidento rinkimų.

"Todėl Wulffui leidžiama likti. Kol kas", - pridūrė šis savaitraštis.

Visuomenės nuomonės tyrimų instituto "Forsa" vadovas Manfredas Guellneris Hanoveryje leidžiamam laikraščiui "Neue Presse" sakė manantis, kad paaiškėję dalykai pakenkė prezidento postui.

Kaip rodo ketvirtadienį paskelbti apklausos, kuri buvo atlikta prieš prezidento interviu transliaciją, rezultatai, 50 proc. respondentų mano, kad Ch.Wulffas turėtų atsistatydinti, o 47 proc. galvoja, kad jis gali likti poste.