Michaelis Linkas sakė, kad Berlynas turi laikytis „spurgos strategijos“, kad sumažintų žalą, kurią D. Trumpas gali padaryti JAV ir Vokietijos santykiams, jei lapkritį laimėtų prezidento rinkimus.

„Tokiu atveju turėtume taikyti vadinamąją „spurgos strategiją“. Tai reiškia, kad remiamės kontaktais, esančiais aplink jį – ir galimais vidiniais veto reiškėjais“, – agentūrai dpa sakė M. Linkas.

Ryšių puoselėjimas su įvairių lygių JAV vyriausybės pareigūnais ir D. Trumpo vidiniame rate pasitarnautų „kaip didžiulis buferis aplink D. Trumpą“, sakė M. Linkas, parlamento narys, atstovaujantis verslui palankiai Laisvųjų demokratų partijai (FDP).

Geriausias būdas to pasiekti – remtis bendrais interesais, pavyzdžiui, ekonominiais santykiais ir prekyba, sakė M. Linkas: „Jungtinėse Valstijose yra pakankamai veikėjų – verslininkų ar gubernatorių, kurie nenori, kad D. Trumpas jiems pakenktų, pavyzdžiui, pradėdamas prekybos karą su ES“.

Vokietija ir Europa turi išnaudoti laiką iki lapkričio 5 dieną vyksiančių JAV rinkimų savo konkurencingumui stiprinti, tęsė M. Linkas.

„Europa turi būti stipri partnerė, į kurią žiūrima rimtai – tai pasakytina ne tik apie ekonomiką, bet ir apie sąžiningą naštos pasidalijimą NATO aljanse“, – pažymėjo jis.

Paskutinei likusiai D. Trumpo varžovei respublikonų rinkimuose, buvusiai JT ambasadorei Nikki Haley, po antradienio pralaimėjimo Naujajame Hampšyre bus sunku įgauti pagreitį, sakė M. Linkas: „Tačiau jei ji išsilaikys iki pirminių rinkimų savo gimtojoje Pietų Karolinos valstijoje, staigmenos, nors ir mažai tikėtinos, bet vis dar įmanomos“.

Po balsavimo Naujajame Hampšyre vis labiau tikėtina, kad pasikartos 2020 metų rinkimų scenarijus – D. Trumpas ir demokratų prezidentas Joe Bidenas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją