„Mes išbandėme viską, bet, deja, sugedus lėktuvui logistiškai neįmanoma įvykdyti mano kelionės po Indijos-Ramiojo vandenyno regioną“, – rašė ministrė „X“, anksčiau vadintame „Twitter“.

„Tai daugiau nei erzina“, – pridūrė ji.

A.Baerbock sekmadienį išskrido į kelionę po Indijos ir Ramiojo vandenyno regioną, tačiau įstrigo Abu Dabyje, kai jos vyriausybinis lėktuvas dėl techninės problemos buvo priverstas grįžti į oro uostą, o ne skristi į Australiją.

„Saugumo sumetimais lėktuvui teko ten grįžti“, – rašė Vokietijos karinės oro pajėgos X socialiniame tinkle.

Naujosios Zelandijos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad ji buvo informuota apie atšauktą A. Baerbock kelionę.

„Tikimės, kad ministrai dar turės galimybę pasikalbėti“, – teigė Naujosios Zelandijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai.

Pastaraisiais metais Vokietijos pareigūnai nuolat patiria problemų su tarnybiniais lėktuvais.

Dėl to paties senstančio lėktuvo „Airbus A340-300“, sujaukusio A. Baerbock kelionės planus, sugedus elektronikai buvo atidėta ir buvusios kanclerės Angelos Merkel kelionė į 2018 metų Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimą.

Kiek anksčiau tais pačiais metais tuometiniam finansų ministrui ir dabartiniam šalies kancleriui Olafui Scholzui teko grįžti namo iš Indonezijos komerciniu orlaiviu, kai skrydis tuo pačiu lėktuvu buvo nutrauktas, graužikams pergraužus dalį lėktuvo kabelių.

A.Baerbock jau susidūrė su panašiais keblumais gegužės mėnesį, kai jai teko viena diena pratęsti vizitą Katare dėl kito vyriausybinio orlaivio nuleistos padangos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją