A. Merkel pavadino B. Nemcovo nužudymą "bailiu žingsniu". Politikė "vertina buvusio Rusijos pirmojo premjero pavaduotojo, ne kartą viešai kritikavusio vyriausybės politiką, drąsą", - pabrėžė S. Seibertas. "Kanclerė išreiškia užuojautą aukos artimiesiems ir ragina prezidentą Vladimirą Putiną užtikrinti nužudymo tyrimą, o kaltininkus patraukti baudžiamojon atsakomybėn", - sakė Vokietijos vyriausybės atstovas.

Šokiruotas žymaus Rusijos opozicijos politiko mirties ir Vokietijos prezidentas Joachimas Gauckas. Jis pareiškė "gilią pagarbą buvusio Rusijos pirmojo vicepremjero asmenybei, aktyviai pasisakiusiai už laisvės, demokratijos ir taikos gynimą". "Jo mirtis Rusijos visuomenėje vykstančioms diskusijoms tampa didžiule netektimi. Būtent dabar šalyje labai trūks jo pasisakymų", - teigiama oficialiame Vokietijos prezidento pranešime. J. Gauckas pareiškė laukiąs iš Rusijos išsamaus opozicijos atstovo mirties aplinkybių tyrimo.

Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmeieris pritarė operatyviems Rusijos pareigūnų veiksmams tiriant B. Nemcovo žūtį. "Sveikinu dar (penktadienio) naktį Kremliaus paskelbtą žinią apie ryžtingus veiksmus tiriant B. Nemcovo nužudymą, - pabrėžė F. W. Steinmeieris. - Nekyla jokių abejonių: šio nusikaltimo kaltininkai turi būti kuo greičiau sugauti ir skaidriomis teisinėmis procedūromis patraukti baudžiamojon atsakomybėn".

"B. Nemcovo mirtis kelia ir liūdesį, ir pyktį, - teigiama ministro pareiškime. - Kaip ir daugelis žmonių Rusijoje, esame sukrėsti šaltakraujiško žymaus opozicijos atstovo nužudymo. Reiškiame mirusiojo giminaičiams ir draugams nuoširdžiausią užuojautą".

"Netekusi B. Nemcovo, Rusija prarado patyrusį politiką, pasiruošusį prisiimti atsakomybę už savo šalį, - teigia F. W. Steinmeieris. - Jis atvirai išsakė savo įsitikinimus, kovojo prieš korupciją ir tironiją, net jei tai kėlė grėsmę jo laisvei. Žiaurus B. Nemcovo nužudymas - skaudus smūgis visiems, kurie drąsiai kovoja už atvirą Rusiją".