Gynybos ministerija nurodė „gavusi patvirtinamos informacijos“ apie ginklų gamintojos „Haenel“ galimai įvykdytą intelektinės nuosavybės teisių pažeidimą, dėl kurio praėjusį mėnesį skundą pateikė bendrovė „Heckler & Koch“.

Atlikusi įvertinimą ministerija priėjo išvadą, jog „negalima atmesti galimybės“, kad toks patento pažeidimas buvo padarytas – taigi, 250 mln. eurų vertės konkursas bus paskelbtas iš naujo.

„Haenel“ buvo sudariusi sutartį, kad pateiks Vokietijos kariuomenei 120 tūkst. automatų. Šie ginklai turėjo pakeisti „Heckler & Kock“ tiektus automatus G36, kurie šiuo metu laikomi standartu, bet šaudant neretai perkaista.

„Haenel“ priklauso Abu Dabyje įsikūrusiai bendrovei „Caracal International“, o ši yra Jungtinių Arabų Emyratų valstybinio konglomerato „EDGE Group“ dalis.

1840 metais įkurta „Haenel“ buvo viena iš daugelio Vokietijos ginklų gamintojų, pasinaudojusių šalies remilitarizacija į valdžią atėjus naciams. Einant į pabaigą Antrajam pasauliniam karui bendrovė sukūrė automatą „StG 44“, kuris, kaip manoma, iš dalies įkvėpė Sovietų Sąjungos ginklų konstruktorių Michailą Kalašnikovą sukurti savo automatą AK-47.