Meilė savo žmonai yra svarbiausia dalykas mano gyvenime“, – dar vasarį sakė jis laikraščiui „Bild am Sonntag“. O leidinio „Rheinische Post“ renginyje kovą jis kalbėjo: „Manau, kad būčiau visiškai kitoks žmogus, jei nebūčiau susituokęs su Britta Ernst“. Paklaustas, koks gi žmogus jis tada būtų, kancleris atsakė: „Nei jūs, nei aš nenorėkime to žinoti“.

62-ejų Britta Ernst, kaip ir 65-erių O. Scholzas, priklauso Socialdemokratų partijai. Ji dar prieš kelis mėnesius buvo Brandenburgo žemės švietimo ministrė, tačiau balandžio viduryje atsistatydino, kai iš partiečių nesulaukė pakankamos paramos savo politikai.

O. Scholzas su žmona nuo tada dažniau drauge rodosi viešumoje. Britta Ernst du kartus lydėjo kanclerį kelionėje į užsienį – gegužę ji kartu vyko į G7 viršūnių susitikimą Japonijos Hirošimos mieste ir po to į Pietų Korėją. Rugsėjį Britta Ernst su O. Scholzu vyko į JT Generalinės Asamblėjos sesiją Niujorke.

Šiuo metu Vokietijoje vyksta maratoninės derybos dėl 17 mlrd. skylės 2024 m. biudžete. Penktadienį O. Scholzo laukiama Socialdemokratų partijos suvažiavime. Jis šeštadienį čia turėtų pasakyti kabą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją