„Viename tarptautiniame žurnale teigiama, kad Vokietijai turėtų prisiimti daug skolų. Ir, atvirai sakant, iš tų, kurie apie tai diskutuoja Vokietijoje, tokio sakinio negirdėti“, – šeštadienį „Deutschlandfunk“ teigė O. Scholzas. Jis nenurodė leidinio pavadinimo.

„Bet nemanau, kad tai būtų gera idėja, nes dabar faktiškai pereiname prie modelio, kai 100 mlrd. eurų skola per metus yra kažkoks normalus dalykas.“

Jei ekonomika nenori, kad būtų atleistas skolos stabdys, ji taip pat turi pareikšti, kad „yra gerai, kai mes dideliu mastu remiame ekonomiką“, bet ne tokiomis šimtamilijardinėmis programomis, teigė jis.

Pernai bendra Vokietijos valstybės skola pasiekė rekordinį lygį, 2 368 mlrd. svarų sterlingų (2 596 mlrd. JAV dolerių), o tai reiškia, kad vienam asmeniui tenka 28 164 svarų sterlingų skola, liepos mėnesį pranešė Federalinė statistikos tarnyba.

Aukščiausią kada nors užfiksuotą Vokietijos skolos lygį galima sieti su dideliu finansavimu, kurio prireikė pandemijos metais, ir dabartine energetikos krize, kurią pakurstė Rusijos invazija į Ukrainą 2022 metų vasarį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją