„Tai dalis informacinio karo, kurį vykdo [Rusijos prezidentas Vladimiras] Putinas, – sekmadienį Berlyne sakė B. Pistorius. – Norima mus suskaldyti. Pakirsti mūsų vienybę. Ir atitinkamai mes turėtume reaguoti ypač sutelktai, bet ne mažiau ryžtingai“.

Dabar taip pat svarbu „nepasiduoti Putino triukams“, kalbėjo B. Pistorius. Jis pridūrė, kad V. Putinas bando įvaryti pleištą į Vokietijos vidaus politiką, „pasinaudoti šiuo įrašu, kad Vokietija būtų destabilizuota ir sutrikdyta“, tačiau jis tikisi, kad V. Putinui tai nepavyks.

Ministras pareiškė šiuo metu neturįs informacijos apie tolesnį informacijos nutekinimą ar kitų telefoninių pokalbių pasiklausymą. Jis tikisi savaitės pradžioje sulaukti vidaus tyrimo rezultatų, kurie taip pat paaiškintų, ar paskelbtame pokalbyje aptartam turiniui buvo pasirinkta tinkama platforma. Pareigūnai buvo prisijungę per „Webex“ platformą.

B. Pistorius patikino, kad po tyrimo nedelsiant bus nustatyti atitinkami padariniai.

Vokietijos gynybos pareigūnų pokalbio garso įrašą penktadienį paskelbė Rusijos valstybinio transliuotojo RT vadovė Margarita Simonian. Jame aukšto rango karinių oro pajėgų karininkai aptarinėjo jautrią temą: teorines vokiečių sparnuotųjų raketų „Taurus“ dislokavimo Ukrainoje galimybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)