Žemių premjerai siekia vienodo požiūrio į koronaviruso taisykles ir apribojimus, nes visoje šalyje taikomos įvairios strategijos.

Tikimasi, kad jie aptars tokius klausimus, kaip taisyklės, reglamentuojančios, kas gali naudotis viešosiomis paslaugomis, ligoninių pajėgumo pavojaus slenksčiai ir kaip padidinti Vokietijos vakcinacijos lygį, kuris šiuo metu siekia apie 68 proc.

Rytinės Saksonijos žemės, kurioje dabar yra didžiausias infekcijos lygis visoje šalyje (742,2 atvejo per septynias dienas 100 tūkst. gyventojų), premjeras pasitarimo išvakarėse sakė, kad reikia griežtesnių apribojimų.

„Jei iš tikrųjų norime sėkmingai sustabdyti šią bangą, negalėsime to padaryti vien tik mėgindami įtikinti neskiepytus asmenis“, – sakė Michaelis Kretschmeris internetiniame renginyje.

Kaimyninė Austrija, reaguodama į didėjantį infekcijos plitimą, neseniai pradėjo taikyti karantiną neskiepytiems asmenims.

Prieš popietę vyksiančią federalinių ir žemių vadovų konferenciją Vokietijos parlamentas taip pat susitiks aptarti situacijos. Tikimasi, kad bus balsuojama dėl kovos su COVID-19 pasiūlymų, kuriuos pateikė trys politinės partijos, laimėjusios rugsėjo mėnesį vykusius rinkimus ir pakeisiančios kadenciją baigiančią A. Merkel koaliciją.

Ketvirtadienį vyksiantis Bundestago posėdis taps pirmuoju dideliu iššūkiu būsimiems naujiems koalicijos partneriams – socialdemokratams, žaliesiems ir verslui palankiai FDP.

Be kita ko, jos ketina reikalauti, kad autobusų ir traukinių keleiviai pateiktų skiepijimo, pasveikimo nuo COVID-19 įrodymus arba neseniai atlikto testo rezultatą, ir įvesti griežtas – iki penkerių metų laisvės atėmimo – bausmes už COVID-19 dokumentų ir sertifikatų klastojimą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją