Prieš išvykdamas R. Habeckas pabrėžė susirūpinimą dėl šildymo ir elektros energijos Vokietijoje ateinančią žiemą.

„Jei kitą žiemą neturėsime iš kur gauti dujų, o tiekimas iš Rusijos bus apribotas arba nutrauktas, mums jų neužteks visiems namams apšildyti ir pramonės veiklai išlaikyti“, – sakė jis.

Katare, kuris yra vienas didžiausių pasaulyje suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) eksportuotojų, R. Habeckas planuoja susitikti su emyru šeichu Tamimu bin Hamadu al Thaniu ir vyriausybės ministrais.
Šiuo metu didelė dalis Kataro SGD yra tiekiama į Aziją.

Vokietijos ministrą lydės aukšto rango verslo delegacija. Po šeštadienį planuojamų derybų Katare pirmadienį R. Habeckas vyks į Jungtinius Arabų Emyratus, kur susitiks su šios šalies ministrais.

Ši kelionė yra dalis pastangų diversifikuoti Vokietijos dujų importą, nes šalis siekia sumažinti priklausomybę nuo Rusijos, šiai pradėjus karą Ukrainoje. Anksčiau šią savaitę R. Habeckas su panašia misija lankėsi Norvegijoje.

Nors Vokietija nori rasti alternatyvių SGD šaltinių trumpuoju laikotarpiu, ilgalaikis R. Habecko tikslas – pereiti prie švaresnės energijos. Dėl šios priežasties JAE laikomi svarbiu partneriu kaip potencialus „žaliojo“ vandenilio šaltinis.

R. Habecko vadovaujama Ekonomikos ministerija pažymėjo, kad vizitų metu taip pat bus sprendžiami žmogaus teisių klausimai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją