„Mes tikrai nematėme jokių dūmų, bet iš pradžių pagalvojau, kad tai neatsakingų aistruolių (susprogdinta) petarda“, – aiškino F.-W.Steinmeieris, kuris buvo tame stadione, kai jame vyko draugiškos rungtynės tarp Prancūzijos ir Vokietijos futbolo rinktinių.

Jis sėdėjo šalia Prancūzijos prezidento Francois Hollande'o, kai du sprogimai nuaidėjo šalia stadiono, F.-W.Steinmeieris sakė dienraščiui „Bild“, pirmąkart dalydamasis savo įspūdžiais apie tą neramų vakarą.

F.Hollande'as „atrodė sukrėstas, bet tuo pačiu labai susikaupęs ir ryžtingas“, pridūrė diplomatijos vadovas.

Maždaug tuo pačiu metu kiti užpuolikai atakavo koncertų rūmus „Bataclan“, taip pat barus ir restoranus keliose Prancūzijos sostinės vietose. Tie išpuoliai nusinešė iš viso 130 žmonių gyvybių, o dar šimtai buvo sužeisti.

Kai F.Hollande'as ir F.-W.Steinmeieris, dar tebebūdami stadione, sužinojo, kad netoli tos arenos susisprogdino trys mirtininkai, jiems „kilo klausimas, ar žiūrovai tokiomis aplinkybėmis gali likti be informacijos ir ar rungtynės turėtų būti nutrauktos“, pasakojo užsienio reikalų ministras.

Naujienos apie atakas plūdo „kas dvi minutes, o abu vyrai trumpam paliko savo vietas, kad trumpai pasikalbėtų. Tačiau saugumo pareigūnai paragino juos grįžti į vietas, siekiant išvengti bet kokių nervingumo ženklų stadione“, „Bild“ citavo ministro žodžius.

„Kai sužinojome apie atakas Paryžiuje, niekas nežinojo, kaip pasibaigs tas vakaras. Buvau labai susirūpinęs“, – sakė F.-W.Steinmeieris, prisimindamas, jog buvo būgštaujama, kad stadione buvusius 80 tūkst. žiūrovų gali apimti panika.

F.Hollande'as buvo greitai evakuotas iš stadiono, vystantis tai krizei, bet F-W.Steinmeieris ir jo komanda buvo paprašyti pasilikti, kad arenoje esantys žmones nepradėtų nerimauti arba, dar blogiau, panikuoti.

Po rungtynių pertraukos: „Grįžome į savo vietas ir apsimetėme, kad esame susitelkę į žaidimą“, pripažino jis.