Prieš trejus metus įkurta AfD, griežtai pasisakanti prieš kanclerės Angelos Merkel liberalią politiką pabėgėlių atžvilgiu, šį mėnesį vyksiančioje konferencijoje ketina priimti antiislamišką manifestą.
Vokietijos musulmonų Centrinės tarybos pirmininkas Aimanas Mazyekas sakė, kad „AfD naudojasi visuomenėje tvyrančiomis islamofobinėmis nuotaikomis“.

„Tai pirmas atvejis nuo hitleriškos Vokietijos laikų, kai esama partijos, kuri diskredituoja ir kelia egzistencinę grėsmę visai religinei bendruomenei“, – sakė jis visuomeniniam transliuotojui NDR.
Įtakingas įstatymų leidėjas iš opozicinės žaliųjų frakcijos Konstantinas von Notzas kaltino AfD, esą ji tyčia stengiasi „pateikti islamą kaip baubą, kad užsitikrintų daugiau rinkėjų balsų“.

AfD aštrios kritikos sulaukė po to, kai jos vicepirmininkė Beatrix von Storch, kuri yra Europos Parlamento narė, pareiškė, kad „islamas yra politinė ideologija, nesuderinama su Vokietijos konstitucija“.

Interviu laikraščiui „Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung“ ji taip pat sakė, jog partija reikalaus uždrausti tokius islamo simbolius, kaip minaretai ir mečetės, muezino kvietimą maldai, visą veidą dengiančius šydus.

Tuo tarpu kitas AfD vicepirmininkas Alexanderas Gaulandas įspėjo apie „Vokietijos islamizaciją“ ir sakė, kad „islamas nėra tokia religija kaip katalikybė ar protestantizmas, ir intelektualiniu požiūriu visuomet siejasi su valstybės užvaldymu“.