Streikas turėtų prasidėti trečiadienį 2 val. vietos (3 val. Lietuvos) laiku ir tęstis iki kitos savaitės pirmadienio 18 valandos. Tai bus jau ketvirtasis per pastaruosius mėnesius GDL streikas reikalaujant didesnių atlyginimų, kad būtų kompensuota infliacija, taip pat sutrumpinti darbo savaitę nuo 38 iki 35 valandų nemažinant atlyginimų.

Trijų dienų streikas anksčiau šį mėnesį jau sutrikdė keliones tūkstančiams keleivių, nevažiavo 80 proc. tolimojo susisiekimo traukinių. GDL sakė nusprendusi surengti naują streiką, nes geležinkelio operatorė „Deutsche Bahn“, pateikusi „trečiąjį tariamai patobulintą pasiūlymą“, neparodė „jokių ženklų, kad nori susitarti“.

Penktadienį „Deutsche Bahn“ pristatė naują darbo užmokesčio pasiūlymą, jame numatyta galimybė nuo 2026 m. sausio 1 d. viena valanda sutrumpinti traukinių mašinistų ir palydovų darbo laiką, 4,8 proc. padidinti atlyginimus darbuotojams nuo rugpjūčio ir paskui dar 5 proc. nuo 2025 m. balandžio. Tačiau to nepakako pradėti naujas derybas.

„Deutsche Bahn“ apkaltino profesinę sąjungą „elgiantis visiškai neatsakingai“ ir perspėjo dėl didelių sutrikimų visoje šalyje. Geležinkelio operatorė nurodė, kad bus naudojami ilgesni traukiniai su daugiau sėdimų vietų, „kad kuo daugiau žmonių nuvažiuotų į paskirties vietą“, o streiko laikotarpiui užsakytus bilietus keleiviai galės laisvai panaudoti vėliau.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją