Du vyrai, Ibrahimas M. G. ir Raminas N., buvo sulaikyti Geros rajone rytų Vokietijoje, sakoma federalinės prokuratūros pranešime.

Praėjusią vasarą pirmajam, IV nariui, džihadistų grupuotė pavedė surengti išpuolį Europoje, reaguojant į korano deginimą Švedijoje, sakoma pranešime. Jis kaltinamas kartu su Raminu N. susimokęs „panaudoti šaunamuosius ginklus žudyti policijos pareigūnus ir kitus žmones prie Švedijos parlamento Stokholme“, pranešė prokurorai. Jų teigimu, abu tam rengėsi „glaudžiai konsultuodamiesi“ su IV regioninio padalinio atstovais. Jie internete tyrinėjo sąlygas aplink galimą nusikaltimo vietą ir kelis kartus, nors ir nesėkmingai, mėgino įsigyti ginklų.

Abu taip pat kaltinami surinkę maždaug 2 000 eurų „Islamo valstybei“ Vokietijoje. Pinigai buvo perduoti grupei per tarpininkus ir buvo skirti paremti įkalintus IV narius Šiaurės Sirijoje.

Švedijos žvalgybos tarnybos „Sapo“ atstovė spaudai Karin Lutz AFP patvirtino, kad tarnyba bendradarbiauja su Vokietijos policija, bet daugiau informacijos nepateikė.

Pernai Švedijoje ir kaimyninėje Danijoje kelis kartus buvo viešai išniekintas koranas. Musulmonams šventą knygą daugiausia degino prieš imigraciją nusistatę asmenys. Tai sukėlė platų pasipiktinimą musulmoniškose šalyse. Rugpjūtį Švedijos žvalgybos tarnyba „Sapo“ padidino grėsmės lygį iki ketvirtojo pagal penkių pakopų skalę.

Po dviejų mėnesių per „teroro išpuolį“ Briuselyje buvo nužudyti du Švedijos futbolo sirgaliai, tai padarė nelegaliai Belgijoje gyvenęs tunisietis prieš Belgijos ir Švedijos tarptautines rungtynes.

Tai ne pirmas Vokietijoje atskleistas sąmokslas prieš Švediją. Spalio mėnesį Vokietijos prokurorai apkaltino du brolius sirus planavus Švedijos bažnyčioje surengti IV įkvėptą išpuolį dėl korano deginimų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)