11-oje oro uostų, įskaitant judriausią Frankfurte, taip pat sostinėje Berlyne, atšaukta mažiausiai 1100 skrydžių, pranešė Vokietijos oro uostų federacija ADV.

Frankfurto oro uoste atšaukti 310 iš 1 120 atvykstančių ir išvykstančių skrydžių, per dieną gali būti paskelbta apie kitus atšaukimus, naujienų agentūrai AFP sakė operatorės „Fraport“ atstovas. Berlyno oro uostas pranešė, kad ketvirtadienį iš terminalų, paprastai aptarnaujančių apie 50 tūkst. keleivių, nepakils nė vienas lėktuvas.

Protestas Vokietijoje

Profesinės sąjungos „Verdi“ paskelbtas streikas paveikė ir Hamburgo, Brėmeno, Hanoverio, Kelno, Diuseldorfo, Leipcigo, Drezdeno, Erfurto ir Štutgarto oro uostus. Profesinė sąjunga nori, kad valandinis atlyginimas būtų padidintas 2,80 euro, taip pat didesnio apmokėjimo už viršvalandžius. „Verdi“ vadovas Frankas Werneke vadino darbo sąlygas „tokiomis katastrofiškomis, kad žmonės nori nors kokio palengvinimo“. Derybos bus tęsiamos kitą savaitę.

Pastarosiomis savaitėmis Vokietiją purtė streikai. Praėjusią savaitę penkių dienų streiką surengė traukinių mašinistai. „Verdi“ paragino penktadienį visoje šalyje surengti viešojo transporto streiką, per jį sustos autobusai, tramvajai ir metro traukiniai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją