Federaliniam parlamentui pateiktas įstatymo projektas leidžia atlikti apipjaustymą, remiantis religiniais įsitikinimais, tačiau tik su sąlyga, kad tai nekelia grėsmės vaiko sveikatai. Be to, procedūra privalo būti atlikta „kaip įmanoma neskausmingiau“. Įstatymo projekte teigiama, kad vyresni vaikai turi teisę išvengti apipjaustymo.

Naujo įstatymo prireikė bandant gelbėti situaciją, kai birželį Kelno teismo priimtas sprendimas sukėlė pasipiktinimo bangą Vokietijos musulmonų ir žydų bendruomenėse. Kai viena apipjaustymo procedūra vaikui sukėlė infekciją, Kelno teisme buvo iškelta byla. Po jos keliose Vokietijos vietose buvo uždrausta atlikti apipjaustymo procedūrą, baiminantis teisinio netikrumo – medikai nuogąstavo, kad atlikdami šią procedūrą gali būti patraukti į baudžiamąją atsakomybę.

Netrukus pasigirdo įtarimų antisemitizmu ir religine diskriminacija, o tai, turint omenyje nacistinę Vokietijos praeitį, sukėlė nemenką diskomfortą.

Žydų ir musulmonų bendruomenės naująjį įstatymo projektą sutiko palankiai. „Mes džiaugiamės, kad žydų papročiai ir žydų gyvenimo būdas nebus paversti nelegaliais“, - sakė Vokietijos žydų centrinės tarybos prezidentas Dieteris Graumannas.

Vyriausybė viliasi, kad šis įstatymo projektas išaiškins visus su apipjaustymu susijusius neaiškumus ir suteiks gydytojams aiškų teisinį pagrindą šiai procedūrai atlikti.