„Federaliniai rinkimai suteikia ypatingą progą propagandai ir teroristinių grupuočių veiklai. Rugsėjo 18 dieną išplatintas vaizdo įrašas tai patvirtina. Saugumo tarnybos dėl to padidino grėsmės lygį, dėl to sustiprinta apsauga oro uostuose ir traukinių stotyse“, - teigė šalies vidaus reikalų ministras.

Jis pridūrė, jog nuo metų pradžios „Al Qaedos“ ir kitų islamistinių grupuočių grasinimų Vokietijai skaičius išaugo.

Šiame 26 minučių trukmės vaizdo įraše nufilmuotas slaptosioms tarnyboms gerai žinomas marokiecių kilmes vokietis Bekkay Harrachas, pasivadinęs Abu Talha slapyvardžiu. Vokiečių kalba jis ragino Vokietijos piliečius per artėjančius parlamento rinkimus atiduoti balsą už tas partijas, kurios reikalauja tuoj pat išvesti karius iš Afganistano.

To, beje, reikalauja socialistų partija. „Al Qaedos“ narys taip pat perspėjo Vokietijoje gyvenančius musulmonus būti atsargius dvi savaites po rinkimu: neiti į viešumą ir saugoti savo vaikus.

Kalbėtojas kelis kartus kritikuoja Vokietijos kanclerę Angelą Merkel ir jos reiškiamą paramą karams Irake ir Afganistane.

Jis taip pat kritikavo A. Merkel varžovus socialdemokratus bei pateikė „taikos pasiūlymą“, sakydamas: „Jei vokiečiai balsuos už taiką, tuomet mudžahedinai taip pat pasirinks taiką su Vokietija. O paskutiniam Vokietijos kariui pasitraukus iš Afganistano, paskutinis mudžahedinas paliks Vokietiją. „Al Qaeda“ duoda pažadą“.

Kalbėtojas savo kreipimąsi baigia sakydamas, kad tik nuo vokiečiai nuspręs savo likimą: „Demokratijoje tik žmonės gali liepti kariams sugrįžti namo. Tačiau jei vokiečiai nuspręs tęsti šį karą, jie nulems savo likimą, o be to, tai leis įsitikinti, kad demokratijoje civiliai nėra nekalti“. Jis taip pat pažada, jog Kylio miestas nenukentės.

Penktadienį išplatintas Abu Talhos kreipimasis yra jau trečias šiais metais.

Po šio grasinimo ir Jungtinių Valstijų ambasada perspėjo savo piliečius Vokietijoje būti atsargiems ir vengti masinių susirinkimų.