Nelaimės pavyko išvengti, nes vaikinas buvo suimtas planuoto išpuolio išvakarėse.

Federalinių prokurorų pranešime teigiama, kad įtariamasis Jeremy R. (Džeremis R.) planavo „dešiniojo sparno ekstremistų motyvuotą išpuolį“ Eseno miesto mokykloje, kurią ir pats lankė. Jis planavo panaudoti sprogmenis ir kitus įvairius ginklus.

„Mokytojai ir didelis skaičius mokinių turėjo būti nužudyti“, – skelbiama pranešime bei priduriama, kad masinės žudynės turėjo įvykti gegužės 13-ąją.

Įtariama, kad Jeremy R., kuriam sulaikymo dieną buvo 16 metų, reikiamų medžiagų vamzdinėms bomboms pasigaminti įsigijo internete, kur taip pat gavo informacijos apie tai, kaip jas surinkti.

Federalinių prokurorų teigimu, įtariamasis buvo surinkęs nemažą kiekį įvairiausių ginklų – peilių, kastetų, mačečių, arbaletų ir strėlių, taip pat šaunamųjų ginklų.

Eseno miesto policija gegužės 12-ąją naktį įsiveržė į paauglio kambarį, kuriame rado antisemitinės ir antimusulmoniškos medžiagos ir jo paties rašytų tekstų, kurie suponuoja apie galimas psichikos problemas.

Tyrėjai pridūrė, kad apie ruošiamą išpuolį juos informavo kitas paauglys, kuris jiems pranešė, kad jaunuolis „norėjo patalpinti bombas jo mokykloje“ esančioje apie 800 metrų nuo jo namų.

Vokietijoje, kurioje galioja vieni iš griežčiausių ginklų įstatymų visoje Europoje, šaudynės mokykloje yra palyginti retas reiškinys.

Tačiau šalį pastaraisiais metais sukrėtė keli incidentai švietimo įstaigose.

Praėjus kelioms dienoms po Jeremy R. sulaikymo, 21-erių užpuolikas paleido ugnį vidurinėje mokykloje Šiaurės Vokietijoje ir sunkiai sužeidė jauną darbuotoją. Jis buvo sulaikytas.

Sausio mėnesį 18-metis studentas pradėjo šaudyti Pietvakarių Vokietijos Heidelbergo universiteto auditorijoje. Išpuolio metu jis nužudė jauną moterį, dar tris sužeidė, o vėliau pabėgęs iš nusikaltimo vietos nusišovė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją