Kaip rodo pateikti duomenys, dabar kasdien nustatoma mažiau kaip 300 neteisėto įvažiavimo į Vokietijos teritoriją atvejų. Prieš sugriežtinant pasienio kontrolę su Lenkija, Čekija ir Šveicarija spalio viduryje, šis skaičius siekė apie 700 atvejų per dieną.

Per 30 dienų laikotarpį iki spalio 16 d. pasienyje su šiomis trimis šalimis ir Austrija, kur jau kurį laiką buvo atliekami patikrinimai, iš viso buvo užregistruoti 18 492 neteisėto atvykimo į Vokietiją atvejai. Po to jų užfiksuota 11 029, tai yra 40,4 proc. mažiau, skelbia leidinys.

Ypač pagerėjo rodikliai pasienyje su Lenkija: nuo 6 411 iki 2 795 atvejų – sumažėjimas siekia 56 proc. „Pasienio kontrolės įvedimas net viršijo mūsų lūkesčius, ir tai akivaizdu“, – interviu laikraščiui „Welt am Sonntag“ sakė Saksonijos vidaus reikalų ministras Arminas Schusteris.

Rugsėjo pabaigoje Vokietijos kancleris Olafas Scholzas pareiškė, kad reikia stiprinti pasienio kontrolę. Savo pasiūlymą jis pagrindė tuo, kad daugiau kaip 70 proc. visų imigrantų buvo neužregistruoti, nors „beveik visi jie buvo kitose ES šalyse“ prieš atvykdami į Vokietiją. Spalio 16 d. Berlynas paskelbė apie papildomas kontrolės priemones pasienyje su Lenkija, Čekija ir Šveicarija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją