Roberto Kocho institutas (RKI) paskelbė, kad prieš aštuonias dienas šis rodiklis siekė 68,7.

Vokietijos sveikatos apsaugos ministerija perspėjo apie prastėjančią situaciją. Jos atstovas spaudai Oliveris Ewaldas sako, kad per savaitę naujų atvejų padaugėjo beveik visose amžiaus grupėse ir, manoma, kad rudenį ir žiemą užsikrėtimų daugės dar greičiau.

Pastarąją parą Vokietijoje pranešta apie 15 145 naujus atvejus ir 86 nuo koronaviruso mirusius žmones, o bendras mirčių skaičius pasiekė 95 077. Per aštuonias dienas naujų atvejų skaičius išaugo 31 proc.

Tačiau Sveikatos apsaugos ministerija penktadienį paskelbė kol kas nepastebėjusi, kad dėl išaugusių atvejų padidėtų ir pacientų skaičius reanimacijoje.

Tačiau Vokietijos intensyvios terapijos ir skubiosios medicinos asociacijos (DIVI) ekspertas Christianas Karagiannidis tviteryje rašė, kad stebima koreliacija tarp naujų atvejų ir hospitalizacijų skaičiaus. Anot jo, prasidėjo ketvirtoji pandemijos banga, ir ji dabar įgauna pagreitį.

Vokietijoje, kurioje gyvena 83 mln. žmonių, visiškai paskiepyta 66 proc. gyventojų, o apie 70 proc. yra gavę pirmąją dozę.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)