Kancleris Olafas Scholzas labiausiai išsivysčiusių pasaulio šalių lyderius pasitiks birželio 26–28 dienomis tame pačiame penkių žvaigždučių kurorte, kuriame 2015 m. vyko pastarasis Vokietijos pirmininkaujamas G7 susitikimas, žurnalistams sakė M. Soederis. „Tai mus labai džiugina ir mes stengsimės būti geri šeimininkai, – sakė M. Soederis. – Džiaugiamės, kad visas pasaulis atvyks į Bavariją.“

Vyriausybės atstovas Steffenas Hebestreitas vėliau patvirtino pasirinkimą, sakydamas, kad vieta „atitinka visus G7 viršūnių susitikimo logistikos ir saugumo reikalavimus.“

Per pastarąjį susitikimą buvusi kanclerė Angela Merkel, praėjusią savaitę pasitraukusi iš pareigų, lydėjo tuometinį JAV prezidentą Baracką Obamą per pasivaikščiojimą po kaimą su ūkininkais, pasipuošusiais plunksnuotomis kepurėmis, ir moterimis, vilkėjusiomis garsiąsias Bavarijos tradicines sukneles. Jiedu buvo užfiksuoti memams paruoštoje nuotraukoje, kurioje A. Merkel matoma plačiai išskėstomis rankomis ūkanotame Alpių fone, priešais ją ant suolelio atsisėdęs B. Obama įdėmiai jos klausosi.

G7 šeimininkai, planuodami kasmetinį viršūnių susitikimą, paprastai pasirenka vietas „kaip iš atviruko“, idealu, kad jos būtų atokios, nes tuomet policijai lengviau garantuoti saugumą nei miesto centre.

Protestantų teologas ir filosofas Johannesas Muelleris pastatė Elmau pilį per Pirmąjį pasaulinį karą, o kai 1933 m. į valdžią atėjo Adolfas Hitleris, J. Muelleris prisiekė ištikimybę nacių lyderiui, nors į partiją niekada neįstojo. Elmau tarnavo kaip JAV armijos ligoninė, o vėliau kaip prieglobstis perkeltiesiems ir Holokaustą išgyvenusiems žmonėms iškart po karo. Dabar pilyje dažnai vyksta sveikatingumo rekolekcijos ir tarpkultūriniai renginiai, įskaitant paskaitas ir diskusijas.

Šiemet G7 pirmininkavo Didžioji Britanija, birželį surengusi lyderių susitikimą Kornvalyje, pietvakarių Anglijoje.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją