Jis, be to, kritikavo baltarusių vyriausybę už jos „cinišką naudojimąsi migrantėmis ir migrantais“ konflikte su ES.

Austrijos organizuotoje konferencijoje dalyvavo ir Lietuvoje gyvenanti Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja. H. Maasas paragino ją ir jos užsienyje gyvenančius bendražygius būti susitelkusius. Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka esą tikisi juos „su laiku palaužti“. Tačiau jie esą gali parodyti, kad „to nebus“. H. Maasas pažadėjo ir finansinę paramą tremtyje veikiančiai Baltarusijos opozicijai.

Ministro duomenimis, Baltarusijoje yra daugiau kaip 870 politinių kalinių. Tai „didžiausias skaičius“ buvusioje sovietinėje respublikoje. Be to, gauta pranešimų apie šimtus kankinimo atvejų. „Režimas iš civilinės visuomenės atėmė paskutinę veiksmų laivę“, - sakė H. Maasas. Net „visiškai nepolitiškoms organizacijoms ir draugijoms“ neleidžiama toliau dirbti.

H. Maasas, be to, kritikavo „šokiruojančius“ pabėgėlių ginčo Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje vaizdus. „Šąlančių vaikų, moterų ir vyrų miškuose vaizdai – bei baltarusių pasieniečių, kurie spaudžia žmones prie spygliuotos vielos (...). Tai paskutinis A. Lukašenkos niekšybės įrodymas“, – pabrėžė ministras.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)