Apie tai pranešė Vokietijos gynybos ministerijos situacijų centro vadovas brigados generolas Christianas Freudingas, naujienų agentūra dpa iš anksto susipažino su jo teiginiais, kurie bus paskelbti laikraščio „Die Welt“ sekmadienio numeryje.

Jau pristatyti iš viso 34 tankai „Gepard“, per ateinančias savaites bus pristatyta dar 15 šių tankų. „Be to, iki metų pabaigos bendradarbiaudami su JAV norime pristatyti dar iki 30 tankų „Gepard“, – sakė Ch. Freudingas.

Generolas laiko oro gynybą silpniausia vieta Ukrainos kontrpuolime. „Darome, ką galime. Nepaisant to, ar Ukraina turi pakankamai oro gynybos? Aišku, kad ne!“ sakė Ch. Freudingas.

Be tankų „Gepard“, Ukrainos gynybos pajėgumus ketinama sustiprinti oro gynybos sistemomis IRIS-T SLM. Pasak Ch. Freudingo, jos „beveik 100 proc.“ numuša taikinius, į Ukrainą pristatytos jau dvi. „Šiemet bus pristatytos dar dvi, o 2024 m. – dar keturios“, – sakė generolas.

Kalbėdamas apie Vokietijos ginkluotąsias pajėgas Ch. Freudingas sakė, kad karo Ukrainoje pamoką galima apibūdinti vienu sakiniu: „Mums reikia karui parengtų ginkluotųjų pajėgų“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją