Tokia "gyvenimo tikrovė", kad vedybos kartais žlunga, sakė Ch.Wulffas, kuris ir pats yra ne pirmoje santuokoje gyvenantis katalikas. Jo interviu buvo publikuotas specialiame savaitraščio "Die Zeit" priede, skirtame pirmajam popiežiaus valstybiniam vizitui savo gimtojoje Vokietijoje.

"Milijonai žmonių, gyvenančių tarpkonfesinėse santuokose, ir milijonai dar kartą susituokusių katalikų, ... taip pat - ir daug kitų grupių, .... viliasi būti (Vatikano) laikomi individais, - sakė Ch.Wulffas. - Jie viliasi supratimo, taikymosi patirties ir išvaduojančių žinių".

Šiuo metu Vatikanas draudžia išsiskyrusiems ar ne pirmą kartą susituokusiems asmenims priimti komuniją - ši pozicija, kaip neatitinkanti dabartinio požiūrio į seksualumą ir šeimą, dažnai kritikuojama ir pačioje Bažnyčioje, ir už jos ribų.

Nors prezidentas sakė, kad labai vertina santuokos neišardomumą, jis pridūrė, kad "tokiame gyvenime planų negalima įgyvendinti; visiems suinteresuotiems (asmenims) gali būti geriau išsiskirti ir nesilaikyti įsikibus situacijos, kuri neturi ateities".

Ch.Wulffas sakė susidūręs su daugeliu skirtingų nuomonių šia tema Bažnyčios viduje ir ne tik tarp paprastų tikinčiųjų, bet ir tarp hierarchų.

Per savo pirmąjį valstybinį vizitą Vokietijoje popiežius Benediktas XVI neabejotinai išgirs raginimus keisti Bažnyčią - sutikti su skyrybomis, kunigėmis moterimis ir susituokusiais dvasininkais, pripažinti gėjų poras ir skirti svarbesnį vaidmenį pasauliečiams.

Vokietijoje, kur protestantų ir katalikų bendruomenės yra maždaug tokio paties dydžio, didelis dėmesys skiriamas teisėms dėl asmeninių gyvenimo pasirinkimų.