„Stebime didelius srautus“, – ketvirtadienį vietos transliuotojui „rbb-Inforadio“ sakė atsakingos institucijos prie sienos su Lenkija esančiame Eizenhiutenštato mieste vadovas Olafas Jansenas. Anot jo, nuo šio mėnesio pradžios į žemę atvyko 1,6 tūkst. žmonių.

Apgyvendinimo ir sveikatos priežiūros paslaugų teikimas kol kas vyksta gerai, o Brandenburgo valdžios institucijos teikia „stiprią“ paramą, pridūrė O. Jansenas.

Jis sakė transliuotojui, kad į kitas Vokietijos žemes buvo išsiųsta 800 migrantų, o kai kurie jų norėjo keliauti į Prancūziją, Nyderlandus ar Skandinavijos šalis.

O. Jansenas teigė, kad didėjančią problemą galima išspręsti politiniu susitarimu, kuris galėtų užkirsti kelią profesionalių migrantų kontrabandininkų darbui prie sienos su Baltarusija.

Anot Vokietijos federalinės policijos, kuri yra atsakinga už išorinių šalies sienų priežiūrą, šiuo maršrutu į šalį nuo rugpjūčio atvyko daugiau kaip 4,3 tūkst. migrantų.

Jie daugiausiai kilę iš Irako, Sirijos, Jemeno ir Irano, teigė policija.

ES šalys kaltina Baltarusijos diktatorių Aliaksandrą Lukašenką organizuotai gabenant pabėgėlius iš krizės regionų prie ES išorės sienos. A. Lukašenka gegužės pabaigoje paskelbė, kad Minskas nebetrukdys migrantams keliauti toliau į ES – tai reakcija į sugriežtintas sankcijas Baltarusijai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)