Vokietijos vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis pirmadienį laišku kreipėsi į savo kolegą Lenkijoje Mariuszą Kaminskį, pasiūlydamas nusiųsti į regioną Vokietijos pareigūnų, galinčių dirbti pagal Lenkijos nurodymus. Ministro laišką antradienį matė naujienų agentūra dpa.

„Atsižvelgiant į bendrus iššūkius, manau, kad būtų protinga, jei abiejų mūsų šalių sienų apsaugos institucijos išplėstų bendrą patruliavimą prie Vokietijos-Lenkijos sienos“, – rašė H. Seehoferis.

Patruliavimas turėtų vykti „daugiausiai Lenkijos teritorijoje, tad ir vadovaujantis Lenkijos nurodymais“, teigė H. Seehoferis. Jis pasiūlė padidinti Vokietijos pareigūnų skaičių, atsižvelgiant į Lenkijos pasieniečių patiriamą krūvį prie Baltarusijos sienos.

H. Seehoferis taip pat pasiūlė logistinę pagalbą apgyvendinant migrantus ir teigė, kad Lenkija, tvarkydamasi su būsimais iššūkiais, turėtų pasitelkti „Frontex“. Lenkija iki šiol atsisakė ES sienų apsaugos agentūros pagalbos.

Vietoj to Lenkija paskelbė prie Baltarusijos sienos nepaprastąją padėtį ir neleido į teritoriją patekti žurnalistams ir nepriklausomiems stebėtojams.

Anksčiau šią savaitę Vokietijos valdžios institucijos teigė, kad nuo rugpjūčio iš Baltarusijos į šalį atvyko tūkstančiai neteisėtų migrantų, daugiausiai iš Irako, Sirijos, Jemeno ir Irano.

Reaguodamas į ES sankcijas, Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka gegužę pareiškė, kad Minskas nebetrukdys migrantams keliauti toliau į ES.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)