„Taigi įstatymas gali įsigalioti balandžio 1 dieną“, – ketvirtadienio vakarą po paskutinio derybų raundo pareiškė parlamento frakcijų vadovų pavaduotojai Dagmar Schmidt iš Socialdemokratų partijos, Maria Klein-Schmeink iš Žaliųjų partijos ir Konstantinas Kuhle iš verslui palankių Laisvųjų demokratų partijos (FDP).

„Šios taisyklės yra realus šiuolaikinės narkotikų politikos žingsnis į priekį stiprinant prevenciją ir gerinant sveikatos, vaikų ir jaunimo apsaugą“, – sakė jie.

Ateityje suaugusieji galės auginti kanapes namuose ir laikyti nedidelius jų kiekius. Nuo liepos 1 dienos klubams bus leidžiama jas bendrai kultivuoti.

Įstatymu siekiama kovoti su juodąja rinka ir sumažinti su narkotikais susijusį nusikalstamumą, pažaboti prekybą sumaišytomis ar nuodingomis medžiagomis ir sumažinti vartotojų skaičių, sakė sveikatos apsaugos ministras.

Oficialiai įstatymą Bundestagas turėtų priimti per savaitę, prasidedančią vasario 19 dieną. Po to kovo 22 dieną jis bus perduotas Bundesratui, kur, kaip tikimasi, nesusidurs su kliūtimis.

Tačiau nuo balandžio 1 dienos beveik neabejotinai bus panaikintas daugiau kaip 40 metų galiojantis kanapių draudimas.

Dėl teisės akto buvo susitarta lapkričio mėnesį, tačiau koalicijoje vyko ilgos diskusijos dėl jaunimo apsaugos, o vienas įstatymų leidėjas išreiškė nuogąstavimus, kad „žmonės tiesiogine prasme rūkys žolę ant kiekvieno kampo“.

Tačiau nuo to laiko įstatymas liko nepakeistas, išskyrus tai, kad jo veiksmingumas bus vertinamas keliais etapais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)