„Mums šis klausimas nekyla, Vokietija nedalyvauja derybose dėl tokios koalicijos sukūrimo. Tačiau sveikiname visas iniciatyvas, padėsiančias Ukrainai gintis“, – sakė atstovas.

Pareigūnas paaiškino, kad Vokietija neturi atitinkamos technologijos, neturi lėktuvų, kuriuos galėtų perduoti, ir neturi galimybės šalyje mokyti valdyti tokio tipo lėktuvus. Kartu atstovas pažymėjo, kad naikintuvų tema tikrai bus įtraukta į Vokietijos gynybos ministro Boriso Pistoriuso ir Jungtinės Karalystės gynybos sekretoriaus Beno Wallace'o derybų, vyksiančių vėliau šią dieną Berlyne, darbotvarkę.

Apskritai, pasak atstovo, Ukrainos oro erdvės apsauga yra prioritetas. Vokietija prisideda perkeldama efektyvias oro gynybos sistemas, atliekančias svarbų vaidmenį. Be to, Ukrainos pajėgų vykdomų operacijų patirtis naudinga gerinant pačios Vokietijos gynybinius pajėgumus.

Atstovas priminė, kad Vokietija yra antra po JAV pagal pagalbai Ukrainai skirtą pinigų sumą.Pasak jo, sąjungininkės ir partnerės kartu su Ukraina nuolat diskutuoja apie gynybos pagalbos optimizavimo būdus. Ramšteino formatu tiekiant pagalbą vyrauja principas, kad kiekviena šalis prisideda geriausiai, kaip gali. Tai šio formato stiprybė, pabrėžė atstovas.

Neseniai Vokietijos vyriausybė patvirtino iki šiol didžiausią karinės pagalbos Ukrainai paketą – daugiau nei 2,7 mlrd. eurų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją