F.-W. Steinmeieris kalbėjo turėdamas omeny NATO karių dislokavimą prie Rusijos sienų bendradarbiaujant su Baltijos ir kitomis Rytų Europos šalimis.

„Ko neturėtume daryti, tai dar labiau komplikuoti situacijos kurstant karą ir trepsint batais, – minėtam dienraščiui duotame interviu, kuris bus išspausdintas sekmadienį, sakė Vokietijos užsienio reikalų ministras. – Tie, kas mano, jog simboliniais tankų paradais prie rytinių sienų didina saugumą, klysta.“

NATO pirmadienį pranešė Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje dislokuosianti keturis batalionus siekiant atgrasyti Rusiją. Sprendimas priimtas prieš kitą mėnesį Varšuvoje vyksianti Aljanso viršūnių susitikimą.

Ketvirtadienį tam pačiam Vokietijos dienraščiui duotame interviu NATO vadovas Jensas Stoltenbergas sakė, kad Rusija siekia sukurti „įtakos zoną karinėmis priemonėmis“.

„Mes stebime masinę militarizaciją prie NATO sienų – Arktyje, Baltijoje, nuo Juodosios iki Viduržemio jūros“, – sakė jis laikraščiui.

J. Stoltenbergas pabrėžė, kad NATO nesiekia konfrontacijos su Rusija ir nori konstruktyvaus dialogo, tačiau Aljansas gins savo 28 nares nuo bet kokios grėsmės.

Rusija aršiai priešinasi NATO plėtrai į buvusias sovietines respublikas ir praėjusį mėnesį pranešė sukursianti tris naujas divizijas pietvakarių regione reaguodama į tai, ką pavadino pavojinga karine koncentracija prie savo sienų.