Šešiolikos Vokietijos žemių ir kanclerės biuro atstovai susitarė dėl gairių, kuriomis nurodoma taikyti tokius apribojimus kaip mokyklų uždarymas ir po dabartinio galutinio termino – balandžio 19 dienos, naujienų agentūrai AFP pareiškė šaltiniai.

A. Merkel turėtų paskelbti apie savo sprendimą po vaizdo konferencijos su regionų premjerais.

Prieš pasitarimą jos atstovas Steffenas Seibertas sudaužė viltis, kad artimiausiu metu gali būti panaikinti griežti suvaržymai, nulėmę didžiausios Europos ekonomikos nuosmukį.

„Kelias, kurį turime įveikti per ateinančias savaites, yra siauras: turime atsargiai, palaipsniui švelninti priemones ir išlaikyti pažangą kovoje su pandemija“, – sakė S. Seibertas.

Pagrindinės Vokietijos užkrečiamųjų ligų kontrolės įstaigos vadovas savo ruožtu antradienį pranešė, kad naujų užsikrėtimo atvejų skaičius šalyje „stabilizavosi esant gana aukštam lygiui“ ir kad „šiuo metu nėra aiškių požymių, jog jis mažėja“.

Nors tendencija keitėsi teigiama linkme, Roberto Kocho instituto (RKI) pirmininkas Lotharas Wieleris perspėjo, kad dar per anksti teigti, jog infekcija buvo suvaldyta.

RKI duomenimis, Vokietijoje iki antradienio vidurnakčio užregistruoti 127 584 susirgimo COVID-19 atvejai, įskaitant 3 254 mirties atvejus.