Pranešimas apie Vokietijos kontingento, kuris dydžiu nusileido tik amerikiečių pajėgoms, išvedimą pasirodė Jungtinėms Valstijoms siekiant iki rugsėjo 11 dienos užbaigti savo karių išvedimą iš Afganistano.

„Po beveik 20... metų paskutiniai mūsų Bundesvero kariai šį vakarą išvyko iš Afganistano, – sakoma A. Kramp-Karrenbauer pareiškime. – Jie pakeliui namo.“

„Baigiasi vienas istorijos skyrius, intensyvus dislokavimas, reikalavęs jėgų ir formavęs Bundesverą“, – sakė ministrė ir pridūrė, kad ginkluotosios pajėgos gerai pasirodė kovose Afganistane.

Socialiniame tinkle „Twitter“ A. Kramp-Karrenbauer padėkojo visiems 150 tūkst. vyrų ir moterų, nuo 2001 metų tarnavusių Afganistane, ir sakė, kad jie gali didžiuotis savo tarnyba.

Ministrė taip pat pagerbė Afganistane žuvusius ir sužeistus karius. „Jūs nebūsite pamiršti“, – sakė ji.

Kariuomenės duomenimis, nuo 2001-ųjų tarnaudami Afganistane žuvo 59 vokiečių kariai.

Paskutinieji namo sugrąžinami Vokietijos kariai iš savo bazės Mazari Šarife Afganistano šiaurėje išskrido dviem vokiečių lėktuvais A400M ir dviem amerikiečių lėktuvais C17.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)