Didžiausias Vokietijoje ginklų gamintojas taip pat mokys ukrainiečius prižiūrėti tankus ir kitą šarvuotąją techniką, pagamintą įmonėje, kuri įsikurs vakarinėje Ukrainos dalyje, išskirtiniame interviu televizijos kanalui CNN sakė „Rheinmetall“ generalinis direktorius Arminas Pappergeris.

„(Ukrainiečiai) turi padėti sau – jei jie visada turės laukti, kol europiečiai ar amerikiečiai jiems padės per ateinančius 10 ar 20 metų... Tai neįmanoma“, – sakė jis.

Anot A. Pappergerio, gamyklos darbuotojai gamins ir remontuos šarvuotuosius transporterius „Rheinmetall Fuchs“.

„Rheinmetall“ eksploatuos gamyklą, bendradarbiaudama su Ukrainos valstybės gynybos grupe „Ukroboronprom“, kuriai taip pat priklausys šis objektas. Gegužę kompanijos paskelbė apie susitarimą didinti Ukrainos „gynybos technologijų pajėgumus“.

Šiuo metu, pasak A. Pappergerio, gaminti daugiau šaudmenų yra svarbesnis prioritetas nei gaminti daugiau tankų.

Anot jo, „Rheinmetall“ kitais metais padidins metinę artilerijos sviedinių gamybą nuo 100 000 iki 600 000, o didžioji šios papildomos produkcijos dalis bus skirta Ukrainai.

Teoriškai, pridūrė jis, „Rheinmetall“ gali patiekti 60 proc. Ukrainai reikalingos artilerijos amunicijos.

Vokietijos ginklų gamintojas „Rheinmetall“ ruošiasi Ukrainos kariuomenei perduoti dar 20 pėstininkų kovos mašinų „Marder“. Koncernas jau yra sudaręs grafiką, pagal kurį šią vasarą Ukrainą pasieks 20 pėstininkų kovos mašinų. Iš viso Ukraina gaus 60 „Marder“: 40 iš „Rheinmetall“ ir 20 iš Bundesvero sandėlių. Vokietijos vyriausybė padengs išlaidas, susijusias su tomis mašinomis, kurios yra laikomos Bundesvero sandėliuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją