Minios susirinko Berlyne, Londone, Paryžiuje ir kituose Europos miestuose, žmonės mojavo Ukrainos vėliavomis ir reikalavo, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nutrauktų karą.

Kai 2022 m. vasario 24 d. V. Putinas išsiuntė savo pajėgas į Ukrainą, pirmą kartą per keletą dešimtmečių Europoje vėl įsižiebė konfliktas – šio geopolitinio žemės drebėjimo bangos nuvilnijo visame pasaulyje.

Didėjant susirūpinimui dėl vis mažėjančios Ukrainos sąjungininkų paramos ir drąsėjančios Maskvos, proteste prie Berlyno Brandenburgo vartų buvo raginama paspartinti ginklų tiekimą.

Londone tūkstančiai protestuotojų nužygiavo į Trafalgaro aikštę, mojuodami plakatais su užrašais „pasaulis remia Ukrainą“ ir „Rusija yra teroristinė valstybė“.

„Kiekvieną dieną žūva žmonės, o Vakarai, deja, tiekia nepakankamai... ginkluotės“, – apgailestavo 54 metų ukrainietė Tania Zubašenko. – Jie žada, bet kartais tai tik žodžiai. Mums reikia tikrų veiksmų."

Protestai vyko ir visoje Prancūzijoje. Į eitynes Paryžiaus centre atvyko keletas tūkstančių žmonių, iš minios skambėjo šūksniai: „Putinas žudikas“ ir „Rusija, lauk iš Ukrainos“.

Ruano miesto meras Nicolas Mayer-Rossignol kelių šimtų žmonių miniai sakė, kad: „Ukraina gina savo suverenitetą, bet taip pat savo vertybes ir idealus, kurie yra visos Europos idealai.“

„Europa kariauja – negalime likti šio mūšio nuošalyje“, – pridūrė jis.

Demonstracijos vyko daugelyje kitų Europos miestų, įskaitant Dubliną, Atėnus, Stokholmą ir Milaną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)