„Aš esu sunerimęs, kad jūsų buvimas tik sutrukdys mums sveikti“, - rašė T. Eversas laiške. Jis teigė taip pat būgštaująs, kad dėl D. Trumpo vizito reikės perskirstyti resursus, kurių reikia pasirūpinti gyventojų saugumu.

Prieš savaitę Kenošoje policininkas paleido septynis šūvius į nugarą 29-erių juodaodžiui Jacobui Blake‘ui. Incidento vaizdo įraše matyti, kaip J. Blake‘as eina prie savo automobilio, o paskui jį seka du ginkluoti policininkai. Vienas ginklas nukreiptas į vyro nugarą. Kai J. Blake‘as atidaro automobilio dureles ir pasilenkia, pasigirsta šūviai.

Įrašas sukėlė pasipiktinimą JAV. Po šūvių Kenošoje kilo protestai, per kuriuos dvi naktis iš eilės prasiveržė smurtas, be kita ko, liepsnojo automobiliai ir pastatai. Trečią naktį 17-metis, norėjęs patruliuoti gatvėje kaip ginkluotas civilis, nušovė du žmones ir vieną sužeidė. 17-mečiui pareikšti kaltinimai dėl dvigubos žmogžudystės, jo advokatas kalba apie savigyną.

D. Trumpas praėjusiomis dienomis pabrėžė, kad mieste vėl greitai turi būti atkurta tvarka. Savaitgalį Baltieji rūmai pranešė, kad prezidentas antradienį skris į Kenošą. Jis esą norįs susitikti su saugumo tarnybomis ir įvertinti žalą, kurią padarė smurtiniai protestai.