Vašingtono metropolitenas yra viena didžiausių JAV artimojo susisiekimo sistemų. Kasdien traukiniai sostinėje ir besiribojančiose Virdžinijos bei Merilendo valstijose perveža apie 700 000 keleivių. Daugeliui žmonių dabar teks pasiieškoti kito kelio, kad pasiektų savo darbo vietas Vašingtono centre, arba likti namuose.

Pirmadienį viename tunelyje užsidegė kabelis. Transporto tarnybos vadovas Paulas Wiedefeldas sakė, kad incidentas bus tiriamas. Tačiau, anot jo, yra „panašumų" su mirtinu incidentu 2015 metų sausį. Tada viena moteris žuvo ir dešimtys keleivių buvo sužeisti, kai dėl gedimo elektros sistemoje vienas metro tunelis prisipildė tirštų dūmų.

„Saugumas yra mūsų didžiausias prioritetas. Tai kartais reiškia, kad reikia imtis sunkių ir nepopuliarių sprendimų", - sakė P. Wiedefeldas.

Tai yra pirmas kartais, kai Vašingtono metro visiškai uždaromas dėl ne meteorologinių sąlygų. Žiemą artimąjį susisiekimą Vašingtone vis sutrikdo smarkus snygis. Sausio pabaigoje dėl smarkios pūgos eismas buvo sustojęs visą savaitgalį.