Maskvoje ir Sankt Peterburge per šeštadienio susirinkimus, kuriems leidimai nebuvo išduoti, policija areštavo daugiau kaip 70 Rusijos opozicijos aktyvistų, tarp jų - rašytoją Eduardą Limonovą.

Maskvos Triumfo aikštėje buvo susirinkę maždaug 300 žmonių, kurių kai kurie šaukė "Rusija be Putino".

Policija paragino aktyvistus skirstytis, stūmė juos gretimų gatvių link ir areštavo maždaug 60 žmonių, remdamasi policijos pareigūnais pranešė naujienų agentūra "Ria Novosti".

Vienas policijos pareigūnas nuo dūminio užtaiso, kurį, kaip teigiama, sviedė demonstrantas, patyrė veido nudegimus, pridūrė policija.

Tas mitingas buvo dalis jau seniai opozicijos vykdomos kampanijos už 31-ąjį konstitucijos straipsnį, kuriuo garantuojama susirinkimų laisvė.

E.Limonovas, vienos opozicinės kairiojo sparno nacionalistų grupės lyderis, taip pat buvo areštuotas ir nuvestas į policijos automobilį, pranešė "Interfax".

Sankt Peterburge maždaug 60 žmonių bandė surengti demonstraciją, bet policija juos išvaikė ir areštavo 15 asmenų.

Anksčiau Maskvos Puškino aikštėje maždaug 100 žmonių buvo susirinkę į "susitikimą", kurį organizavo kraštutinių kairiųjų aktyvistas Sergejus Udalcovas ir Kairiųjų fronto judėjimas.

Du aktyvistai, bandę išskleisti transparantą, buvo areštuoti, nurodė "Ria Novosti". Dar vienas aktyvistas buvo sulaikytas po to, kai esą užpuolė Kremliaus šalininkus, atėjusius deklamuoti rusų poezijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją