„Įsibrovėliai sugebėjo šiek tiek atkurti elektros tiekimą, prijungti apie 5000 klientų (...) Labai didelė problema su vandens tiekimu. Vyko labai intensyvūs mūšiai, nuodai pateko į požeminį vandenį. Tiekiamas techninis vanduo, jo neįmanoma naudoti kaip geriamojo vandens“, – per televiziją sakė Lysyčiansko miesto karinės administracijos vadovas Valerijus Šybika. Pasak jo, mieste apsigyveno daug rusų kareivių, kai kurie rajonai vietos gyventojams uždaryti.

„Visos sveikatos priežiūros įstaigos pertvarkytos į ligonines, kuriose gydomi sužeisti priešo kareiviai. Fronto linija labai arti, ten vyksta reikšmingi mūšiai, todėl sužeistųjų skaičius didžiulis, jie tiesiog neturi laiko, žmonių ar vaistų teikti kokias nors paslaugas civiliams“, – sakė vietos administracijos vadovas.

Jis pridūrė, kad įsibrovėliai Lysyčianske atidarė kai kurias vaistines, bet miesto gyventojai neįperka vaistų dėl išpūstų kainų.

Be to, pasak V. Šybikos, mobilusis ryšys veikia tik kai kuriuose Lysyčiansko rajonuose. Rusai jį griežtai kontroliuoja ir tikrina vietos gyventojų telefonus – už skambutį ukrainietiškais numeriais žmonės gali būti įmesti į rūsį.

Rusų laikinai okupuotame Lysyčianske elektros nėra jau metus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją