Vidaus reikalų ministerija dar nepatvirtino, kiek žmonių kirto sąsiaurį pirmadienį, bet manoma, kad jų būta maždaug 740. Antradienį į Doverį atvyko nuo 30 iki 40 žmonių, sakė BBC atstovas Jonas Donnisonas.

Ministras pirmininkas Borisas Johnsonas Bendruomenių rūmuose kalbėjo: „Mūsų draugai kitoje Lamanšo sąsiaurio pusėje, Prancūzijoje, susiduria su labai didele problema. Daug žmonių nori atvykti į šią šalį, ir mes darome viską, kad paskatintume prancūzus imtis visų būtinų priemonių jų kelionėms užkardyti. Bet aš žinau, kad mūsų vidaus reikalų ministras dirba visą parą tam, kad ne tik prancūzai būtų paakinti neleisti žmonėms keliauti, bet ir mes panaudotume visas mums prieinamas taktikas“.

Vidaus reikalų ministerija kol kas nepatikslino, kiek žmonių vakar kirto Lamanšo sąsiaurį. Tačiau buvo akimirkų, kai atrodė, jog pasienio pajėgos buvo užverstos darbu.Vienas Doverio uoste dirbantis asmuo, dalyvavęs priimant atvykėlius, pavadino tai „pakriku chaosu“, nes Kento pakrantę pasiekia tiek daug žmonių.

Pastaruoju metu dėl blogo oro šimtai Kalė mieste laukė progos persikelti į kitą pusę, padedami kontrabandininkų.

Šiemet daugiau nei 12 600 migrantų kirto sąsiaurį daugiau nei 500 valčių. 2020 metais atvyko kiek daugiau nei 8 400 migrantų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)