Vokietijos parlamentaras ir Bundestago gynybos komiteto narys Markusas Faberis paskelbė, kad Klico poligone, Saksonijos-Anhalto žemėje, buvo pastebėti bepiločiai orlaiviai. Anot Laisvosios demokratų partijos (FDP) nario, dronai buvo užfiksuoti ir poligone Brandenburge, kur Ukrainos kariai treniruojasi valdyti tankus „Leopard 1“ ir kitą vokišką ginkluotę.

M. Faberis pareiškė, kad šių objektų stebėjimą akivaizdžiai organizavo Rusija, tačiau to neįmanoma patvirtinti, kol nebus rasti patys dronai arba juos valdantys asmenys.

Bundesveras, Vokietijos ginkluotosios pajėgos, taip pat mano, kad Rusija galėjo prisidėti prie šnipinėjimo, tačiau kol kas negali to įrodyti.
Keletas vokiečių politikų paragino Bundesverą sustiprinti savo objektų apsaugą ir gynybą, kad būtų išvengta tokių incidentų. Tam kariuomenė turėtų įsigyti šiuolaikinę įrangą prieš bepiločius orlaivius.

Vokietija yra viena iš Ukrainą remiančių valstybių, kuri teikia karinę, politinę ir finansinę paramą. Berlynas perdavė kelių tipų artilerijos sistemas, tankus „Leopard“ (tiek senesnės, tiek naujesnės modifikacijos), oro gynybos sistemas „Iris-T“ ir „Patriot“, taip pat amuniciją, automobilius, dronus ir kitus ginklus.

Be to, Vokietija paskelbė padvigubinsianti karinę paramą Ukrainai iki 8 mlrd. eurų. Kancleris Olafas Scholzas taip pat padėjo Ukrainai siekiant Europinės integracijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)