Kaip pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistas, buvęs vandens motociklų čempionas dalyvavo kasmetinio Bastilijos paėmimo dienos karinio parado futuristinėje programoje. Norėdamas parodyti, kad jo prietaisas galėtų būtų panaudotas kariniams tikslams, skriedamas F. Zapata rankoje laikė šautuvą.

Prancūzijos gynybos ministrė Florence Parly radijui „France Inter“ prieš paradą sakė, kad skraidlentė „gali būti išbandyta įvairiems tikslams, pavyzdžiui, kaip skraidanti logistikos platforma ar, išties, kaip puolimo platforma.“

F. Zapata iš pradžių sukūrė savo prietaisą skrydžiui virš vandens. Vyras sako, kad skraidlentė gali skrieti iki 190 kilometrų per valandą greičiu ir išsilaikyti ore 10 minučių.

Dabar išradėjas ketina skraidlente perskristi Lamanšo sąsiaurį – tokiam skrydžiui prietaisą pirmą kartą prireiks papildyti degalų kelionės metu.

F. Zapata siekia surengti šį skrydį liepos 25-ąją, minint 110 metų sukaktį, kai aviacijos pionierius Louis Bleriot pirmąkart lėktuvu perskrido Prancūziją ir Didžiąją Britaniją skiriantį sąsiaurį.