Didžiausias Vokietijos oro uostas turėjo 40-iai minučių visiškai sustabdyti veiklą, penktadienio rytą pranešė operatorės „Fraport“ atstovė.

Pirmą kartą dronas buvo pastebėtas netrukus po 20 val. (21 val. Lietuvos laiku), todėl buvo sustabdyti visi pakilimai. Maždaug po pusvalandžio antrą kartą pastebėjus droną oro uosto veikla buvo visiškai sustabdyta iki maždaug 21.10 valandos. Atstovė sakė, kad padariniai vis dar bus jaučiami ir penktadienį.

Ketvirtadienio vakarą „Fraport“ pranešė apie 20 atšauktų skrydžių, nors nebuvo aišku, ar juos visus lėmė dronas. Taip pat buvo daug vėlavimų, tačiau tikslaus skaičiaus atstovė nepasakė.

Kai kurie skrydžiai buvo atidėti iki penktadienio. Oro uosto operatorė paragino keleivius pasitikrinti savo skrydžio būseną ir atvykti į oro uostą anksčiau, nes dėl padidėjusio keleivių srauto laukimo laikas bus ilgesnis.

Už oro uostą atsakingos federalinės policijos atstovas spaudai taip pat patvirtino, kad dėl pastebėto drono kai kurie skrydžiai penktadienio rytą buvo atšaukti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją