Trečiadienį violetinės spalvos drabužiais vilkėjo ne tik pati naujoji viceprezidentė K. Harris, bet ir Hillary Clinton, senatorė Elizabeth Warren, o Michelle Obama pasirinko purpurinės spalvos derinį.

Viceprezidentė ceremonijai pasipuošė elegantiška suknele ir prie jos derančiu paltu, abu buvo ryškios violetinės spalvos.

Istorinei dienai politikę papuošė afroamerikiečiai dizaineriai Christopheris Johnas Rogersas ir Sergio Hudson.

Elizabeth Warren

M. Obama pasirinko giminingo atspalvio sodriai avietinės spalvos aprangą, priderino tos pačios spalvos ilgą paltą, o liemenį paryškino masyviu aukso spalvos diržu.

H. Clinton į ceremoniją atvyko pasipuošusi violetinės spalvos kelnių kostiumu ir derančiu šaliku. E. Warren su garbiomis viešniomis solidarizavosi užsirišusi giminingos spalvos šaliką ir pasirinkusi violetinę apsauginę veido kaukę.

Hillary Clinton

Antradienį būtent tokios spalvos drabužiais vilkėjo ir pirmoji JAV ponia Jill Biden, dalyvavusi COVID-19 aukoms pagerbti skirtoje ceremonijoje prie Lincolno memorialo.

Toks aprangos spalvų pasirinkimas atrodo neatsitiktinis ir yra labai svarbus, nes ši spalva simbolizuoja abiejų politinių JAV partijų vienybę: mėlyna simbolizuoja Demokratus, o raudona – Respublikonus.

Hillary Clinton

Violetinė spalva istoriškai siejama ir su sufražisčių judėjimu (judėjimas už lygias moterų teises). „Vanity Fair“ pabrėžia, kad būtent ši spalva, kartu su balta ir žalia, sudaro sufražisčių vėliavą.

Kamala Harris

K. Harris violetinės spalvos apdarus pasirinko ir dar dėl vienos priežasties – ji dažnai puošėsi būtent tokios spalvos drabužiais rinkimų kampanijos metu, norėdama pagerbti Shirley Chisholm. Pastaroji savo siekiu tapti prezidente įkvėpė K. Harris siekti politinės karjeros.

Barackas Obama, Michelle Obama

Socialinėje žiniasklaidoje spalvos pasirinkimas sutiktas itin palankiai, dauguma žmonių džiaugėsi pasiųsta vienybės žinute.

Jill Biden, Joe Bidenas

„Man labai patinka, kad tiek daug inauguracijos ceremonijos viešnių vilkėjo kažką violetinio kaip dvipartiškumo simbolį. Sumaišius raudoną ir mėlyną, gauname violetinę. Atėjo metas susivienyti ir pagyti. Daugiau jokios neapykantos. Daugiau jokio susiskaldymo“, – tviteryje parašė vienas internautas.

Barackas Obama, Michelle Obama

Kitas pridūrė: „Kiek violetinės per inauguraciją. Jeigu prisimintume pieštukus, tai nuostabus raudonos ir mėlynos derinys. Šiandien nebūkime nei mėlyni, nei raudoni, Demokratai ar Respublikonai. Tiesiog būkime amerikiečiai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)