Andoverio miestelyje, esančiame maždaug už 80 km į vakarus nuo Niujorko, pareigūnai rado šiuos kūnus gavę anoniminį pranešimą, sakoma dienraščio „The New York Times“ pranešime.

Mirusieji buvo rasti pirmadienį Andoverio poūmių susirgimų ir reabilitacijos įstaigoje – vienuose didžiausių slaugos namų Naujajame Džersyje, vienoje labiausiai koronavirusinės infekcijos COVID-19 protrūkio paveiktų valstijų.

Šių 17 žmonių mirties priežastis dar nėra patvirtinta, bet neseniai įstaigoje mirė 68 žmonės, o 26 iš jų buvo patvirtinta COVID-19, nurodė „The New York Times“.

Policija nepatvirtino rastų lavonų skaičiaus.

Tačiau pranešime, paskelbtame Andoverio policijos „Facebook“ paskyroje, vienas iš globos namų savininkų Chaimas Scheinbaumas pirmadienį rašė, kad lavoninėje, kurioje paprastai laikomi keturi kūnai, „niekada nebūdavo daugiau kaip 15“ palaikų.

„Personalas akivaizdžiai nesusidorojo su padėtimi ir tikriausiai turėjo per mažai darbuotojų“, – televizijai CNN sakė Andoverio policijos viršininkas Ericas Danielsonas.

Naujojo Džersio gubernatorius Philas Murphy pareiškė esąs „pasipiktinęs“, kad buvo leista susikaupti tiek palaikų, ir nurodė atlikti tyrimą.

Kaip rodo Johnso Hopkinso universiteto universiteto skelbiami nuolat atnaujinami duomenys, COVID-19 epidemija Jungtinėse Valstijose nusinešė jau daugiau kaip 32 tūkst. žmonių gyvybių, o Naujasis Džersis yra labiausiai paveikta valstija šalyje po Niujorko.

Per koronaviruso protrūkį, kaip pranešama, tūkstančiai žmonių mirė slaugos namuose, o šis faktas atkreipia dėmesį į senyvų žmonių pažeidžiamumą siaučiant naujajai ligai.