Cerys Cooksammy-Parnell surinko 162 balus, jos IQ – aukštesnis už Billo Gateso, Alberto Einsteino ir Stepheno Hawkingo, informuoja northamptonchron.co.uk.

Velingboro mokyklos mokinės IQ didesnis ir už jos tėvo Deano. Šis „Mensa“ teste surinko 142 balus.

Liepos 27 d. IQ testą laikiusi mergaitė sakė: „Iš pradžių norėjau pralenkti tėtį, kuris yra labai protingas. Tik nesitikėjau aplenkti jo tokiu dideliu skirtumu. Kai esi 11 metų, su draugais ne tiek dažnai vyksta intelektualios diskusijos. Po teisybei, svarbu ne tik žmogaus IQ. Gal po 20 m. vyks daugiau intelektualių pokalbių, kuriuose pravers mano IQ, bet iki tol mane domina mada, linksmybės ir stengsiuosi gerai mokytis.“

Cerys pakvietė įstoti į Aukšto IQ organizaciją. Paauglė sako, kad ateityje norėtų dirbti finansų srityje.

„Man patinka dirbti su skaičiais. Manau, norėčiau dirbti banke, o vieną dieną galbūt tapti Anglijos banko valdytoja“, – sakė mergaitė.

Deanas Parnellis sako, kad jo duktė – normali vienuolikmetė, kurios nepavadintum moksliuke ir kuri nesėdi nuolat įsikniaubusi į knygas.

Mokykloje Cerys labiausiai patinka matematika. Ji lanko talentingų mokinių būrelį, kurie po pamokų sprendžia sudėtingus matematinius galvosūkius.

Mergaitė atsimena, kad dar nelankydama mokyklos išmoko daugybės šalių sostinių pavadinimus ir skaityti išmoko labai anksti.

Manoma, kad pasaulyje yra 0,004 procento „Mensa“ IQ teste surinkusių 162 balus.