Remiantis saugumo šaltiniais RTE pirmadienio pranešime sakoma, kad šis vyras yra 30-metis Rachidas Redouane'as – vienas iš dviejų užpuolikų, kuriuos anksčiau pirmadienį identifikavo Didžiosios Britanijos policija.

Londono policija paskelbė, kad R. Redouane'as taip pat naudojosi Rachido Elkhdaro vardu ir nurodydavo kitą gimimo datą – sakydavo, kad jam yra 25 metai. Pasak policijos, jis „tvirtindavo esąs marokietis ir libis“.

RTE citavo policijos informaciją, kad jis buvo „marokiečių ir libių kilmės“ ir 2011 metais Airijoje vedė britę, o vėliau persikraustė į Didžiąją Britaniją.

„Airių detektyvai įtaria, kad jis galėjo būti vedęs 38 metų moterį, kuri šiuo metu yra sulaikyta Jungtinėje Karalystėje“, – sakoma pranešime.

Britų laikraštis „The Guardian“ nurodė, kad jis buvo konditeris.

Airijos policija „teikia visokeriopą pagalbą savo kolegoms Londono policijoje dėl teroro atakos Londone“, sakoma jos pareiškime naujienų agentūrai AFP.

„Mes nagrinėsime visus JK pareigūnų prašymus dėl paklausimų apie asmenis, tapatybes ar bet kuriais kitais klausimais“, – priduriama pareiškime.

RTE nurodė, jog policijos Nacionalinis imigracijos biuras (GNIB) tikrina, kur minėtas vyras gyveno Airijoje ir kokia tuo metu buvo jo šeiminė padėtis.

Jo turėtos kortelės pobūdis neskelbiamas, bet šaltiniai sakė, kad tikriausiai tai yra arba GNIB tapatybės kortelė arba Airijos gyventojo kortelė „EU Fam“, išduodama ne Europos Sąjungos piliečiams, susijusiems su Airijoje gyvenančiais ES piliečiais.

Ne ES piliečiai, atvykstantys į Airiją, atvykę privalo užsiregistruoti imigracijos tarnyboje, o jei lieka ilgiau nei trims mėnesiams, privalo kreiptis dėl GNIB tapatybės kortelės ir visuomet ją nešiotis.

Kitu atveju tokiam žmogui gali būti išduota kortelė „EU Fam“, remiantis jo ryšiais su ES piliečiu Airijoje.

Airijos policija yra atsakinga už nacionalinį saugumą. Atskiros žvalgybos tarnybos šalyje nėra.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)