Šešiems sulaikytiesiems ketvirtadienį bus pateikti oficialūs kaltinimai gruodžio 16 dieną Naujajame Delyje pagrobus, išžaginus ir nužudžius 23 metų merginą, sakė policijos atstovas spaudai Rajanas Bhagatas. Prokurorai visiems šešiems įtariamiesiems prašys skirti mirties bausmes.

Žiniasklaida nurodo, kad policija turi apie 30 šio nusikaltimo liudininkų, o kaltinimai užima daugiau kaip 1 tūkst. puslapių.

Pasipiktinę Indijos gyventojai visiems šešiems vyrams reikalauja mirties bausmės. Po šio nusikaltimo jie beveik kasdien rengia protesto demonstracijas. Nužudymas Indijoje baudžiamas mirties bausme, o išžaginimas – kalėjimu iki gyvos galvos. Tačiau nepilnamečiai, neturintys 18 metų, negali būti teisiami dėl nužudymo.

Kitas policijos pareigūnas nurodė, kad dėl jauniausio įtariamojo atliekamas kaulų tyrimas, kuriuo siekiama išsiaiškinti, ar jis tikrai dar yra nepilnametis. Jeigu tyrimai parodys, kad jam jau yra 18 metų ar daugiau, jis bus teisiamas kaip suaugęs asmuo, pažymėjo neįvardijamas pareigūnas.

Šio nusikaltimo brutalumas privertė indus atsigręžti į realybę, jog jų visuomenėje smarkiai įsigalėjęs seksualinis smurtas. Moterys kiekvieną dieną susiduria su seksualiniu priekabiavimu, pradedant švilpesiais gatvėse bei graibymu autobusuose ir baigiant išžaginimais. Policija dažnai atsisako priimti aukomis tapusių moterų skundus ir dėl nepageidaujamo vyrų dėmesio net apkaltina provokuojančią jų aprangą.

Nuo kreipimosi į policiją aukas atkalba ir jų šeimos, būgštaudamos, kad tai sugadins jų reputaciją.

Aktyvistai puoselėja viltį, kad žvėriškas fizioterapijos studentės užpuolimas paskatins atsikratyti tabu ir privers teisėsaugą į tokias bylas žvelgti rimčiau.

Studentė ir ją lydėjęs vaikinas buvo užpulti po to, kai vykdami namo pietinėje Indijos sostinės dalyje įlipo į nebekursuojantį autobusą. Šeši vyrai, tarp jų ir autobuso vairuotojas, paeiliui merginą išžagino ir sumušė ją geležiniu strypu, kurį grūdo ir į jos kūną, smarkiai sužalodami vidaus organus.