Kenijos vyriausybės atstovas spaudai Muthui Kariuki nurodė, kad Michaelas Adebolajo išties buvo suimtas 2010 pabaigoje, nors arešto metu jis buvo užregistruotas kita pavarde.

Didžiojoje Britanijoje keli laikraščiai pirmuosiuose puslapiuose išspausdino M. Adebolajo nuotrauką, kurioje jis įamžintas Kenijos teisme 2010 metais.

Jis buvo areštuotas Patė saloje, esančioje keli kilometrai nuo Lamu, pro kurį patenkama į Somalį, rašo „The Sunday Telegraph“ ir „Independent on Sunday“.

Pranešimuose sakoma, kad 28 metų amžiaus M. Adebolajo buvo kaltinamas bandymu vadovauti jaunuolių grupei, kuri bandė prisijungti prie Somalio judėjimo „Shebab“, turinčio ryšių su „al Qaeda“.

2010-ųjų lapkritį jis su kitais šešiais vyrais atsidūrė Mombasos teisme, o paskui buvo paleistas ir deportuotas į Britaniją.

Tokia informacija kelia naujų klausimų dėl to, kaip britų žvalgyba stebėjo M. Adebolajo ir kitą žmogžudystės įtariamąjį, 22 metų Michaelą Adebowale.

M. Adebolajo po trečiadienio žmogžudystės Londono gatvėje buvo nufilmuotas su kruvinais peiliais ir mėsos kapokle, sakantis, jog nužudė ne tarnyboje buvusį karį Lee Rigby dėl to, kad britų kariai žudo musulmonus.

Taip pat paaiškėjo, kad M. Adebowale prieš du mėnesius Londone buvo areštuotas vietos prekybininkams pasiskundus dėl musulmonų aktyvistų grupės.

Britanijoje ginkluoti policijos pareigūnai šeštadienį areštavo dar tris asmenis, įtariamus sąmokslu nužudyti.

Abu pagrindiniai įtariamieji yra atsivertėliai į islamą, kilę iš Nigerijos krikščionių šeimų. Tai kelia susirūpinimą Britanijoje dėl jaunų vyro radikalizavimosi.

Vidaus reikalų sekretorė Theresa May perspėjo, kad „potencialiai“ yra tūkstančiai žmonių, kurie gali tapti radikalais. Ji užsiminė apie planus dėl naujų griežtų priemonių prieš ekstremistų grupes.

T. May sakė, kad „šiurpų“ kario nužudymą tiria maždaug 500 policijos ir žvalgybos pareigūnų.