Po septynis mėnesius trukusio tyrimo antradienį vyriausybės remiamoje ataskaitoje teigiama, kad vienas iš trijų šiuo metu parlamente dirbančių asmenų „dirbdamas patyrė tam tikrą seksualinį priekabiavimą“.

Tarp jų – 63 proc. šalies parlamentarių moterų.

„Karjeros siekiantys politikai vyrai manė, kad nieko tokio paliesti tave, pabučiuoti į lūpas, pakilnoti, patapšnoti per sėdmenis, pakomentuoti išvaizdą, žinote, įprasta... kultūra tai leido“, – sakė viena iš 1 700 apklausos dalyvių.

Ataskaitoje pateiktos 28 rekomendacijos, tarp jų – oficialus politinių lyderių pripažinimo pareiškimas, lyčių įvairovės didinimo tikslai ir „aktyvus dėmesys saugai bei gerovei".

Tyrimas buvo pradėtas, kilus visuotiniam pasipiktinimui dėl įtariamo parlamento darbuotojos Brittany Higgins išprievartavimo ministro kabinete po vakaro, praleisto su konservatyvios Liberalų partijos kolegomis.

Jos kaltinimai, kuriuos vis dar nagrinėja teismas, visoje šalyje paskatino protestus ir reikalavimus vykdyti reformas.

B. Higgins antradienį pasveikino ataskaitą ir padėkojo „daugeliui drąsių žmonių, kurie pasidalijo savo istorijomis, padėjusiomis parengti šią ataskaitą“.

„Tikiuosi, kad visos politinės jėgos ne tik įsipareigos, bet ir visiškai įgyvendins šias rekomendacijas“, – sakoma jos pareiškime, atsiųstame per Australijos nacionalinį universitetą, kuriame ji šiuo metu yra kviestinė mokslininkė.

Žaliųjų frakcijos senatorė Sarah Hanson-Young ataskaitą apibūdino kaip „griežtą seksistinės kultūros ir priekabiavimo politikoje demaskavimą“.

„Statistiniai duomenys ir pastabos šokiruoja, tačiau daugelio čia esančių moterų jie nestebina ir primena mūsų pačių patirtį“, – sakė ji.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją