„Maždaug 17 val. Šveicarijos ambasada „Viasnai“ pranešė, kad žurnalistė Luzia Tschirky buvo paleista“, – savo „Telegram“ kanale nurodė žmogaus teisių centras.

Iš viso centro sąrašuose šiuo metu yra 30 sulaikytų žmonių, įskaitant 28 Minske ir du Gardine.

Baltarusijoje jau kelis mėnesius vyksta protestai prieš sprendimą 26 metus šalį valdantį autoritarinį lyderį Aliaksandrą Lukašenką paskelbti rugpjūčio 9 dieną įvykusių ginčijamų prezidento rinkimų nugalėtoju.

Opozicija ir Vakarai rinkimus laiko suklastotais.

Protestai pastaruoju metu vyksta ne Minsko centre, o įvairiuose sostinės rajonuose.

Per protestus sekmadienį Baltarusijoje sulaikyta per 100 žmonių

Žmogaus teisių organizacija „Viasna“ pranešė, kad per protestus sekmadienį Baltarusijoje sulaikyta daugiau kaip 100 žmonių.

Vien tik sostinėje Minske sulaikyta daugiau kaip 80 protestuotojų.

Centro tinklapyje skelbiamas sąrašas su sulaikytų protestuotojų pavardėmis, jis nuolat atnaujinamas.

Šalies teisėsaugos institucijos šios informacijos kol kas nekomentuoja.

Baltarusiją jau šeštą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas autoritarinis lyderis A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų.

Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti. Opozicija jų nugalėtoja laiko politikos naujokę Sviatlaną Cichanouskają, kovoje dėl prezidento posto pakeitusią savo įkalintą vyrą.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.

Anksčiau „Viasna“ skelbė, jog nuo rugpjūčio 9-osios iki gruodžio 31-osios per protestus buvo sulaikyti 25 326 piliečiai.